van kooten architectuur verrast en verduurzaamt.

Kerkarchitect.nl is een initiatief van Van Kooten Architectuur. Wij zijn specialist in het ontwerpen van uitnodigende, multifunctionele, duurzame en aantrekkelijke kerkgebouwen. We werken met veel liefde aan bestaande en nieuw te bouwen kerken. Van de buitenzijde van het gebouw en de inpassing in de omgeving, tot en met de kleinste details van de liturgische meubels, zodat er eenheid tussen architectuur, interieur en liturgie ontstaat.

  1. Uitnodigend: omdat Gods liefde uitgaat naar ieder mens.
  2. Multifunctioneel: waardoor een kerkgebouw zeven dagen per week dienstbaar is aan de gemeenschap.
  3. Duurzaam: om als rentmeesters circulair, biobased en energiezuinig te bouwen
  4. Aantrekkelijk: omdat een kerkgebouw, als tastbaar symbool van de liturgie, mooi mag zijn.

projecten

van kooten architectuur verrast en verduurzaamt

wat kunnen we voor u doen

Wij geloven dat goede architectuur een vorm van duurzaamheid in zich herbergt en daarbij houden wij simpelweg van mooie, unieke gebouwen. Maar dat is niet het enige. We willen verantwoord met de aarde omgaan door circulair, biobased en energiezuinig te bouwen. Als u op zoek bent naar een architect die luistert en goede architectuur weet te combineren met een duurzame manier van bouwen. Dan bent u bij Van Kooten Architectuur aan het juiste adres.

Wij geven op creatieve wijze invulling aan uw wensen en zorgen voor een onderscheidend en goed functionerend ontwerp. Door slim te ontwerpen en goede communicatie met de opdrachtgever halen wij maximaal resultaat uit het beschikbare budget. We besteden veel aandacht aan de keuze van duurzame en mooie materialen en details die passen bij de omgeving van het project.

We ontwerpen, organiseren en coördineren van de eerste schetsen, aanvraag van vergunningen, selectie van aannemers, tot aan de oplevering. Hierdoor heeft u als bouwcommissie één aanspreekpunt gedurende het hele project. Regelt u zelf de vergunningen en coördineert u de bouw en heeft u slechts een ontwerp nodig? Dan bieden we u graag een offerte op maat aan. We werken samen met constructeurs, installatieadviseurs, akoestisch adviseurs en lichtadviseurs aan een integraal ontwerp waarin alle onderdelen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

duurzaam bouwen

De keerzijde van bouwen is dat het in het verleden vaak ten koste ging van de natuur. Wij streven naar een minimale ecologische footprint door zo veel mogelijk circulair, biobased en energieneutraal te ontwerpen.

circulair bouwen

We houden rekening met de levenscyclus van gebouwonderdelen, gebruiken constructies die demontabel zijn en onderzoeken of hergebruik van materialen mogelijk is. Daarnaast proberen we het gebruik van materialen te minimaliseren door slim te ontwerpen.

biobased bouwen

Per gebouwonderdeel kijken we of het mogelijk is natuurlijke materialen te gebruiken, zoals houtconstructies, isolatie van wol, vlas of cellulose, linoleum en leemstuc. Hierdoor beperken we de CO2-uitstoot en hebben materialen een minimale milieu-impact.

Daarnaast integreren we graag oplossingen zoals regenwateropslag, serres, zonwerende luifels en bodemwarmteopslag in onze ontwerpen, zodat water- en energiegebruik geminimaliseerd worden. Ook nestkasten, groene daken en een goede tuinaanleg kunnen ervoor zorgen dat uw ontwerp bijdraagt aan biodiversiteit.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking, neem dan contact op via het contactformulier op deze website.

vrijblijvend kennismaken