ontwerp nieuwbouw, verbouwing en interieurs van kerkgebouwen  

schuurkerk kockengen

terrasKockengen is oorspronkelijk een boerendorp in een karakteristiek Hollands polderlandschap. De bouwlocatie voor de kerk ligt aan de rand van het dorp, direct grenzend aan de polder met het cope-landschap. In de omgeving liggen historische boerderijensembles waar het gebouw zich als een eigentijdse schuurkerk bij aansluit.

De entree valt samen met de ontmoetingsruimte en strekt zich uit over de volle breedte van het gebouw, met aan beide kanten grote glazen puien. Er kan letterlijk door het gebouw heen gekeken worden, wat het gebouw een transparant en uitnodigend karakter geeft. De grote puien leveren vanuit de ontmoetingsruimte prachtige vergezichten over sloten, rietkragen, akkers en boerderijen op. De kerkzaal is met de rug naar het landschap toe gedraaid, zodat ook hier grote ramen toegepast kunnen worden en de zaal geschikt is feesten of bijeenkomsten. Door de ruimtes slim te organiseren en zo compact mogelijk te ontwerpen hoeft het gebouw niet opgedeeld te worden in brandcompartimenten, en kan er met een industriƫle staalconstructie worden gebouwd, wat de bouwkosten minimaliseert.

Reacties zijn gesloten.