ontwerp nieuwbouw, verbouwing en interieurs van kerkgebouwen  

prijsvraag nieuw kerkelijk centrum

Concept schetsontwerp voor een nieuw kerkelijk centrum te Woerden, in de nieuwe wijk Snellerpoort. Er is optimaal gebruik gemaakt van de kleine kavel door de kerkzaal en de vergaderzalen op te tillen naar de eerste verdieping, en het kerkplein met de entree als het ware onder het gebouw door te laten lopen. De open begane grond nodigt uit om naar binnen te komen, terwijl de intieme kerkzaal privacy biedt tijdens de kerkdiensten. Daglicht komt de kerkzaal binnen door hooggeplaatste ramen, waardoor de kerkgangers niet worden afgeleidt door wat er op straat gebeurt. De gemeentezaal heeft wel één groot raam met uitzicht over de vaart parallel aan de Steinhagenseweg. Door de kerkzaal boven het water te laten zweven krijgt het gebouw een herkenbare eigen plek in de wijk. Het eenvoudige vierkante volume weerspiegelt Gods verkiezing van het eenvoudige boven het spectaculaire. Afhankelijk van de ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan Snellerpoort en wensen van de opdrachtgever zal het ontwerp gewijzigd worden.

Reacties zijn gesloten.