ontwerp nieuwbouw, verbouwing en interieurs van kerkgebouwen  

Nieuwbouw Volle Evangelie Gemeente Kockengen

 

Het uitgangspunt van de opdrachtgever was om met een beperkt budget een nieuw kerkgebouw voor 250 bezoekers te realiseren. Daarom is vanaf het begin van het proces gekozen voor een industriële bouwwijze, zoals die ook in hallenbouw wordt toegepast. Door de vorm en indeling van het gebouw supereenvoudig te houden, bleef er budget over om de gevel een vriendelijk en transparant karakter te geven.

Het gebouw is een hedendaagse vertaling van de schuurkerken zoals ze eind negentiende eeuw werden gebouwd. Het volume bestaat uit een deel met een kap welke naadloos doorloopt in het lagere, vlakke dak. Door de asymmetrische kap onderscheidt het gebouw zich van de vele schuren in de Kockengense polders.

Het gebouw speelt in op zijn context door de levendige ruimtes met grote puien aan het pleintje te situeren. Daardoor ontstaat een gebouw met een vriendelijke en open uitstraling welke een mooie beëindiging vormt van het pleintje. Door ook de gevel aan de oostzijde van grote puien te voorzien ontstaat een lange zichtlijn vanaf de entree door de ontmoetingsruimte richting de weilanden rondom Kockengen. De luifels geven het gebouw een open en uitnodigende uitstraling. Tegelijk zorgen de luifels voor zonwering tijdens de warme zomermaanden.
Het gebouw is zo op het perceel geplaatst dat er in de toekomst ruimte is voor een flinke uitbreiding. De gevels zijn opgebouwd uit twee delen, waardoor het gebouw een prettige schaal en horizontale belijning krijgt. De luifel en de kozijnen zijn hierop afgestemd, waardoor een rustig en samenhangend beeld ontstaat.

Bouw: 2016
Aannemer: Romijn Bouw

Reacties zijn gesloten.