ontwerp nieuwbouw, verbouwing en interieurs van kerkgebouwen  

fotoreportage: franz von sales kirche

Deze prachtige kerk kwam ik toevallig tegen tijdens een bezoek aan Düsseldorf. De organisch gevormde gevels omsluiten één grote ruimte die schuin afloopt in de richting van het liturgisch centrum. Doordat de kerkzaal wat hoger ligt dan de straat is eronder ruimte voor secundair ruimtes zoals toiletten, bergingen en opslag. Een erg slimme oplossing die ervoor zorgt dat de kerkruimte niet verrommelt en het gebouw een monumentale entree geeft. Aardig detail is het baptisterium wat als een klein pukkeltje door de zijgevel heen prikt. Het metsewerk is prachtig uitgevoerd met ‘misbaksels’ die uit het vlak naar buiten steken. Wellicht een symbolisch grapje van de architect als verwijzing naar de gelijkenis van het onkruid wat tegelijk opkomt met het goede zaad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *